17.09.2015 г., 22:17 ч.

Съдбоносно сиво 

  Поезия » Философска
938 0 8

Опушено небесно сиво –

цветът на тайните. На шанса.

Поглъщат прах и гледат диво

в средата на самия дансинг

мъже със въдици в очите

и с токов удар във сърцата.

Мъже – отчаяни спасители.

Мъже с вериги по краката.

Взаимно лампите се дебнат –

загатват форми и усмивки.

Мъже различни - едри, дребни.

Мъже с добри жени до мивките.

Мъже от крайните квартали.

Мъже с трамваи във душите.

Мъже, които биха дали

сърцата си, ако ги имаха,

на тези, дето ще разровят

прахта на скучния им делник.

Мъже с вкуса на пет отрови.

Мъже с глада на сто отшелници.

Завиват се с небе, а зъзнат.

Не спят, а все насън живеят.

Мъже с истории премръзнали,

защо очите ви сивеят?

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??