Съдът на живота...
Любов ли е, когато ти спира
примряло сърцето -
прескача, препуска,
при звука на гласа му само
или докторът вика припряно?
Едните - романтици - въздишат - Това е любов!
Другите - скептици - крещят - Иди на доктор!
Приятелство ли е, когато
боли те и страдаш,
и неуморно се давиш
в сълзите, а плачеш
на чуждото рамо?
Едните - слепите - ти бършат страните!
Другите просто обират трохите!
Самота ли е, когато
стоиш на някой хълм,
загледан нанякъде
или това копнежът е само -
да бъдеш сам!
За едните - ти си безкрайно самотен,
за другите си оставаш неразбран...
******
Любов, приятелство,
грешно и правилно...
В съда на живота
кой е съдникът, грешнико,
и кой обвиняем? Едните? Кой?
Другите? Аз или той?
Ти или може би те?
Не! Животът е съдника, братко,
ти само избираш си грешките...
© Диа-непокорна Всички права запазени