Сълзи ти недей да рониш,
сълзите не носят радост,
когато ти плачеш,
боли те твоето сърце!
Сълзите носят ти утеха,
но нараняват твоята душа,
сълзите не са като изпушена цигара
и страда твоята душа!
Сълзите болка не лекуват,
сълзите носят и тъга,
сълзите чувствата погубват,
сълзите не лекуват любовта.
Сълзите не са като дъжда,
да измият тротоара,
сълзите не са като снега,
да покрият земята!
Сълзата лесно се отронва
и капе от нашите очи,
не плачи, не плачи!
Сълзата не е като росата,
плачеш ли?
Сърцето те боли!
© Пенка Петрова Всички права запазени