2.10.2020 г., 0:28 ч.

Сълзи 

  Поезия » Философска
318 1 0

Сълзи от болка

за нещо изгубено. 

Сълзи от мъка-

                  излъган си пак. 

Напразно визирам се 

в мрака потънала, 

затънала в тиня и кал. 

Мечтите ми,

някак излъгани.., 

Надничат зад мен

сковани от страх. 

Лепкав студ.., 

Ме обгръща отвсякъде... 

Искам да бягам.. 

Сковава ме, пак!

 

И светът се побира безкористно

в една малка и топла сълза. 

Сълза разбита 

от мъка преглъщана. 

Сълза безпомощна 

                            пада в калта... 

© Нели Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??