9.05.2017 г., 15:23 ч.

Сълзите на Христос 

  Поезия » Свободен стих
419 1 2

 

Тъжният дъжд на Възкресение... днес, 
това са сълзите на Спасителя...

Тъгува за нас...
Докато ние пием вино.
Смеем се,
съдим се един друг
и се поздравяваме с
"Христос Воскресе "
А Той отново е забравен,
Поругаван и разпъван всеки миг 
от нашата жестокост. 
Страда.
Любовта, която ни остави 
умъртвена е
във гордост...
Сълзите Му са тук, 
за да подскажат 
пътя....
Ако успеем 
да изпием 
поне една от тях...

една, единствена 

от хилядите рани....

 

Автор; Моник Валери

© Моника Стойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Бог...Една необятна тема, една надежда...Радвам се, че пишеш за Бог...Радвам се, че ни подсещаш за него...Благодаря ти от сърце!!!
  • Много съдържателно и вярно, докосна сърцето ми!... Дано повече читатели се замислят... Поздравления!
Предложения
: ??:??