6.03.2012 г., 15:51 ч.

Сълзите на жените са цветя 

  Поезия » Философска
1785 1 12

Сълзите на жените са цветя -

щом капнат на земята и... поникват.

Родени в радост или във тъга,

сълзите имат стойност на реликви.

 

Дълбоко им е изворът, под бряст,

повил ги в тишина, зад хорски плясък.

Пътечково пресичат щок и карст,

пробили седиментите в душата,

 

загребали от дъното цвета

на чувствата, които там воюват,

сълзите на жените са деца -

целунеш ли ги с длан - се ражда чудо...

 

Светът е кисел, грапав и ръждив,

щом два сърдити облака се срещнат.

Изплачат ли страстта, е обичлив,

изпълнен със цветя и... още нещо.

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??