12.11.2008 г., 22:01 ч.

Съмнения 

  Поезия » Любовна
480 0 0

 

Съмнения 

 

Паяжини, а в центъра очакване,
мечти, оплетени с въздишки...
и ако съмненията непозната зона бяха:
"А? Ето го, идеалът ни за Рая!"

 

В изящна поза, със насмешка
превъртаме на кадър бърз
съдби и личности, най-вече хора:
"Каданс ли, Боже? Но аз съм с грим!"

 

От малки свикнали сме: "Не прави това!",
големи вече поучаваме...
"В какво ли?" аз никога и не разбрах,
повтарях реплики за "истини".

 

Милиони тръгвали след кауза свята,
милиони каузи досега...
и все не вижда му се края
на Каузата, наречена Съдба.

 

12.11.2008 г.

(за един специален Човек)

 

© Маранди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??