13.12.2006 г., 1:42 ч.

СЪН 

  Поезия
766 0 11
Сънувах сън - ловяхме пеперуди
В разцъфналите, дъхави поля!!!...
И бяхме влюбени и млади, бяхме луди,
и вярвахме във хиляди неща!!!

А любовта ни буйна, непокорна,
приличаше на пролетен поток,
забързал се задъхано по склона,
необуздан и див във своя път и скок!

Нахално младата ни кръв кипеше
във вените, очакваше от нас
да си останем влюбени и чисти
до сетния си ден и дъх, и час!!

Събудих се... Бе свежа утрин синя,
прегръщаше ме нежно твоята ръка...
Усмихваше се сладко във съня си
                  ти, любими...


...Навярно още гониш пеперуди,
    в разцъфналите, дъхави поля...

© Дима Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??