28.07.2007 г., 21:07 ч.

СЪН 

  Поезия
526 0 8
 

 

Сънувах сън, прекрасен сън

и в него те докоснах, мамо,

дочух далечен светъл звън,

разбрах, че миг е всичко само.


Усетих нежност във нощта,

която търся от години,

а ти, надмогнала смъртта,

надежда в утрото дари ми.


Целувах твоето лице,

останало прекрасен спомен

и стоплих бледите ръце

със огън от любов огромен.


А после плаках за звезда

със твойто име назована,

но ти изчезна без следа

от ветровете призована.

1998'

© Елица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??