15.02.2009 г., 10:03 ч.

Сън 

  Поезия » Любовна
643 0 6

                        Сън

 

Сънувах, че бяхме в Доспей, нейде на двора,

над теб кръжеше митична богиня -Терпсихора,

в същото време аз бях малко смутен,

защото Полихимния и Ерато кръжаха над мен.

 

 Видях те да танцуваш любимия си валс,

после разбрах, че партньор съм ти аз.

Над нас неотлъчно кръжеше Терпсихора

и бурно ни аплодираха някакви хора.

 

Полихимния и Ерато стояха встрани

и ми се заканваха: "Ще ни паднеш ти."

Не исках да им слушам заканата,

защото валс танцувахме двамата.

 

Накрая обаче те ме победиха

и да напиша нещо ме вдъхновиха.

Въртях се в леглото, накрая се събудих

и за теб съчиних следния стих:

 

Ти заслужаваш много ласки и нежност,

ти никога не трябва да рониш сълзи.

Погледни нощем небето - тази безбрежност,

там най-светлата звезда за мене си ти!

                             1999 година

© Асен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??