20.12.2017 г., 23:12 ч.

Сън 

  Поезия
1314 3 9


Чекрък от светлина, от облак – руно
и, някой ангел, който да заприда
най-приказната коледна фъртуна...

 

Такова чудо, ще ми се да видя!
Как нишката се вие необятно,
оплитайки земята в какавида.

 

Какво е какавидата ли? Тайна,
в която светлината е посята
и в нея до неделя ще остане.

 

Да можех да тълкувам снеговете,
разчела бих по ангелските длани,
че Господ е сънувал свойто детство.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??