31.01.2021 г., 20:48 ч.

Сън 

  Поезия » Друга
350 0 0

На Мадлен...

 

Сълзата ти е сън,

непробуден...

неизтрит...

... и вечен,

огърлица от зима,

вшита в плът,

устните ти...

пустиня на конци,

разрязана дъга,

туптяща пръст...

заровила копнеж,

огледало от ръце...

прегърнали смъртта,

дланите ти крипта,

молитвата за край,

пропукано петно...

извиващо се в страст,

за трупове храна,

прясната вечеря,

звездите бяха ти...

Очи.

© Пламен Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??