27.04.2011 г., 22:45 ч.

Сънища 

  Поезия » Друга
679 0 1

 

 

Нищо не знаеш ти за жестоките, черните сънища,

нищо не знаеш ти за това как оттам няма връщане.

Как зеленото на гората и писъкът, раздрал сърцевината,

отекват с плясък на тъмна вода в главата ми. 

 

Нищо не знаеш ти за плача, за тъгата,

нито за ужаса, който изпитвам от тишината.

Там съм сама и самотата има друго значение -

тя не е липса, тя е мрачно вдъхновение.

 

Нищо не знаеш ти за болката, разкъсваща душата ми,

нито за вярата в съдбата, която движи нещата.

Аз ще премина оттатък - ще преплувам тишината,

ще докосна с лъч тъмнината - аз ще премина оттатък.

 

 

 

 

 

© Виктория Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??