3.11.2012 г., 12:01 ч.

Сънища 

  Поезия » Хумористична
538 0 0

Сънувах снощи едри пачки,

цели купища стотачки,

от лунните лъчи блестяха,

очите лудо засияха.

Ох, колко хубаво ми стана,

богат събуждам се зарана,

за всяко левче има място,

на беднотията ще кажа - баста!

Круиз ще барна до Гренада,

жена ще си намеря млада,

а в лъскавото Бе-Ем-Ве

секретарки ще ме чакат две.

Красавици, ех, боже, радост!

Ще карам свойта втора младост,

ще бъда бос и половина,

изтупан, лъснат с брилянтина.

Костюмите ми от Версаче,

не ще се стискам за петаче,

ще харча левчета на воля,

нали съм вече в нова роля -

на готин, бляскав, бизнесмен,

ще тичат всички подир мен.

Ще бъда медийна звезда

от утрото до вечерта -

шампанско, стриди и хайвер,

не ще да хрупам хляба чер.

Но в миг събудих се от сън,

студено лъхаше отвън,

краката бяха ми отвити,

изтръпнали дори петите.

На масата вместо стотачки

лежаха бирени капачки,

ех, господи, каква съдба -

богат да бъда във съня!

 

© Красимир Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??