7.05.2020 г., 23:21 ч.

Сънища на любовта 

  Поезия » Любовна
494 0 2

Къде  ли се намира любовта,

въпрос задавам си от дълго време.

Далече ли е нейната страна,

на гости може ли да ме приеме.

 

Или е някъде наоколо сега,

и с нея съм по всяко време.

Не е ли както слънце въздух и вода,

от пантивека като даденост приемани.

 

Но чувствам, любовта си има аромат,

и форма собствена за всеки миг заема.

С усмивка грее като цъфнал цвят,

прошепва с нежности безброй поеми.

 

Но може тъжна да е като капчица сълза,

залутала се от вълните с морска пяна.

Очите плачат тихо като утринна роса,

погалва нежно с капчиците разпилени.

 

И с нея в миг потъвам в сладък сън,

сънувам тихо в нощте и в дните.

Доведе ме с магия в своята страна,

прекрасна и невиждана дори в мечтите

 

И щом намерих своята любов,

да се разделям с нея аз не искам.

И в сън животът ми да мине съм готов,

сънувайки до себе си да я притискам.

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??