Съновидение
Сънувах със отворени очи.
Сред клоните на ранозрейка слива
как сянката на детството гнезди.
Дъжд от глухарчета вали
и къдрокоса папрат вее грива.
Сънувах със отворени очи.
Най-синият от изгревите сини
и стъпки сини в синята трева.
Огрява в синьо мечите къпини
момиче като капчица роса.
Сънувах със отворени очи.
Потъва тихо огнената пита
в подмолите на кръшната река,
а пъстър звук от чанове се вплита
във шарките от тишина.
Сънувах със отворени очи.
Над ореха узрялата луна
люлее натежала, сочна гръд,
душата в шепи пие светлина
от извора на млечния си път.
Сънувах със отворни очи...
Диана Загора
© Диана Кънева Всички права запазени