2.01.2019 г., 16:41 ч.  

Сънят на есента 

  Поезия » Пейзажна
701 4 3

Заспала е отдавна есента.

Сънува романтичната си пъстрота.

Разлива се в съня ѝ песента.

В сърцето ѝ се ражда пролетна мечта.

 

Отново да играе с облаците нежни.

Ефирно да прелита над скали крайбрежни.

Листа да кичи по дървета безметежни.

Целувки да разменя с чайки белоснежни.

 

Със слънцето в любовна страст да плува.

Със дъждовете във легло от мъх да мързелува.

С градушки летни дръзко да танцува.

С мъгли да се прегръща, облаците да целува.

© BennG Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Бен_Джи- и за пожеланието и за "любими"
  • Есен като пролет, която сънува през зимата
    Благодаря за оценката, Блу, както и за "Любими"! Ведро настроение ти пожелавам през зимните дни!
  • Много ми хареса! Есен като пролет
Предложения
: ??:??