Заспала е отдавна есента.
Сънува романтичната си пъстрота.
Разлива се в съня ѝ песента.
В сърцето ѝ се ражда пролетна мечта.
Отново да играе с облаците нежни.
Ефирно да прелита над скали крайбрежни.
Листа да кичи по дървета безметежни.
Целувки да разменя с чайки белоснежни.
Със слънцето в любовна страст да плува.
Със дъждовете във легло от мъх да мързелува.
С градушки летни дръзко да танцува.
С мъгли да се прегръща, облаците да целува.
© BennG All rights reserved.