9.02.2017 г., 14:28 ч.

Сърце 

  Поезия » Свободен стих
838 4 4

Едно сърце – за радост и тревога, 

едно сърце – за болка и тъга, 

как справя се, да разбера, не мога –  

ни в миналото, ни сега! 

 

Едно сърце – изпълнено със обич, 

едно сърце – претрупано с любов, 

завистта –  към него не намира пробив, 

навсякъде намира то покров! 

 

И злото да го прободе, не може –  

със щастие бронирано е то, 

не може сделка Дяволът да му предложи, 

ни да издълбае рана със длето! 

 

Загадка завинаги то ще остане, 

как в него има толкоз място –  

за хора и емоции събрани –  

на всички отдушник да е често?! 

 

 

 

 

© Pepi Petrova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти! Старая се!...А сега ме извини, отивам да разхождам кучетата...
  • Вили, сърдечни благодарности!
Предложения
: ??:??