Тупка ли, тупка,
щом някой заплаче,
щом остане сираче,
щом ледът се пропука
и няма пролука –
ще хвръкне.
Ликува огряно от обич,
от спомен отдушник,
отскубнал се пленник
от разяждаща скука.
Ридае на гроб.
Пълни със сили прогнилия дроб,
за да продължи своя ход
с кървящо ходило и бод по бод,
докато часът му приключи.
Малко късче месо –
на правилното място,
но служи ли вярно –
само Бог ще отсъди!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени