16.11.2023 г., 8:13 ч.

Сърцето и други сезони 

  Поезия » Любовна
146 0 5


Тя е толкова хубава само в четвъртък. По залез.
Закъснява и бавно посипва земята с мъниста.
Стъпва право в очите ти. А светът се смалява до залък.
Дъх след дъх приближава. Дъх след дъх си отива. Лъчиста.

 

Ако имаш късмет, ще я срещнеш в четвъртък, когато
всички пътища водят към светлият трон на октомври.
И макар неживяно да издъхва в ръцете ти лятото –
приеми закъснялата. Нея си струва да помним.

© Росица Младенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??