31.10.2013 г., 21:52 ч.

Сърцето м(т)и 

  Поезия » Любовна
667 0 0

Сърцето ми разбито
едва доловимо тупти
и продължава свито
пак по теб да тъжи.

 

То като с нож пробито
още дълго ще кърви
и преди да бъде убито
името ти ще шепти.

 

От лед студен покрито,
лед от заскрежени сълзи,
то тихо и прикрито
ще топли нашите мечти.

 

От горчивина пропито
то в агония ще лежи
и от черна болка съшито
в себе си спомени ще таи.

 

От бодли остри обвито
кръвта му бавно ще шурти
и докато изтече то скрито
"Обичам те, мила!" - ще мълви.

© Станчо Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??