13.01.2013 г., 14:38 ч.

Сърцето ми 

  Поезия » Друга
483 0 0

Сърцето ми, на две разрязан нар,

самотно е. Кърви до изнемога.

На  мислите безумният товар

пробожда го с въпроси еднороги.

 

То тупка бавно, страда и мълчи,

привикнало към своето разпятие.

И само нощем в люлка от лъчи

сънува нечии добри обятия.

 

А през деня е воин и юмрук,

полирано безжалостно до блясък.

Със всяка злоба и злина напук

сражава се с победоносен крясък.

 

Но после се смирява като нар.

Отново пак кърви до изнемога.

И без кумир, без брат и господар

свободно литва, дето аз не мога.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??