Сърцето ми бокал е, пълен със любов!
Ела, вкуси от нея и стопли се,
стопли душата си във зимната ни нощ,
ела при мен, любима, подслони се!
Ще те даря с магията си нежна,
ако със мен посрещнеш утринта,
ще те опия със любов безбрежна,
ако откриеш ти със мен света!
Като вино искрящо те отпивам
и блъсва в мене пулсът на страстта,
във светове незнайни с теб отивам
и ме обгръща свята тишина.
В очите лешникови се препъвам
и клепките ти - пърхащи криле,
ме грабват и със тях политам
на любовта в лазурното небе!
© Ангел Филипов Всички права запазени