15.09.2008 г., 0:25 ч.

Сърцето на... 

  Поезия
902 0 33

Сърцето на зърното житно

е хляб.

Но кой ще му каже?

В кафявото топло легло

на земята,

отвъд времето, дните,

при тишината,

сърцето на зърното житно

е хляб.

То не знае,

че някъде има пътища

и росата е горе...

То даже не разбира какво е.

Сред шепот от мравешки стъпки -

най-прекрасното чудо

в целия свят.

Загърнато топло във самота,

сърцето на зърното житно

е хляб.

 

 

 

 

 

 

 

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??