4.11.2019 г., 19:18 ч.

Сърцето ти е бяло 

  Поезия
788 1 5

Сърцето ти е бяло. И не пуска
от хватката си нашите души.
Това, което казваш – пълен въздух -
ала пред него лесно се мълчи.
Защото се опарих от лъжата ти,
сега те слушам само отдалеч.
Но нито окъсели са краката ти,
и нито те отрекоха човеците.
Наивност и съзнание за грешност –
това ли ми попречи да те видя?
Да бъдеш лъган е почти човешко,
ако не беше толкова обидно.
Това е всичко – край на тази строфа.
Каквото исках – казах. И ми мина.
Ти утре ще се правиш на картоф
във нечия доматена градина.
Ти утре ще нарочиш друг шаран -
и него ще изпържиш за закуска.

 

Но в разрез със коварния ти план,
сърцето ти е бяло. И не пуска.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??