26.03.2013 г., 12:37 ч.

Сърдечен ремонт 

  Поезия » Любовна
761 0 12

-----


Безуспешно опитвах да скрия
всеки спомен от прежни любови.
Падах в дупки и хващах корията,
и прегръщах вековните борове.

Ремонтирах вратата, прозореца.
Прекроявах пердетата — лунните,
и притихвах във свят илюзорен
за кипящи в ръцете ти струни.

Боядисвах отново в червено
на сърцето безкръвно стените —
да те пусна да плъзнеш по вените,
да останеш във мене занитен.

Колко труд е заминал напусто! —
дъх стаила под твойта прегръдка,
вече зная — взаимното чувство
прави извор от малката глътка.

Ето днес — и звездите подеха
с нежни звуци, от залез прежурени,
на изпято "Обичам те!" — ехото —
с твоя глас, отразен в абажура...

 

 

-----

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??