10.12.2011 г., 16:33 ч.

Сърдитко 

  Поезия » Хумористична
653 0 0

Сърдитко

 

Лисича муцунка навирил Сърдитко,

за всичко се цупи - виновен му друг.

Навярно е минал край майстора Митко,

а той го е фраснал в десятката с чук?!

 

С гримасата „Муси” събаря критика -

Де Ниро с подобна ще грабне „Оскар”,

на ужаса фен ще си глътнe езика,

а с хумор английски би станал и цар!

 

Сърдитко не пее - Сърдитко мърмори,

не ще да танцува, дори за пари,

Сърдитко се кара, а мисли че спори,

та с него недей си... акъла мерú!

 

Сърдитко не ходи и с празни торбички,

а с пълен догоре найлонов чувал,

от който нахъсано мята по всички

през чревния тракт преминавала кал!

 

Очите му крият божествени сили,

че Один и Зевс господари са в тях,

а както в учебника бихме открили,

те давали с гръм и светкавици шах.

 

Сърдитко е образ в комедия черна,

сценарий - изцяло на мозъка плод,

за музика - дрънкаща сива латерна,

а сцената - жалкия негов живот!

 

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??