27.08.2007 г., 11:47 ч.

Със Слънцето да ме сравняваш аз обичам 

  Поезия
1012 0 9
Със Слънцето да ме сравняваш аз обичам
и "скъпо мое слънчице" да ме наричаш...
С най-нежен слънчев лъч ще те погаля
и ще докосна много нежно твоята Душа...

Да ме сравняваш със Дъгата ми харесва,
тъй пъстроцветна, весела, красива...
Която винаги ще свързва нас със тебе,
когато сме дори на два различни Бряга...

Сравнявай ме с Дърветата изправени,
които и при бури силни, и при урагани,
не се пречупват, а стоят изправени
и устремени гордо в Небесата сини....

Не ме сравнявай с тихо и спокойно Езеро,
водата, на което гладка е като на длан
и ни една вълничка, макар и мъничка
не нарушава спокойствието му и  Покоя чуден...

Сравнявай ме с най-бързата Река,
игрива, волна, също непокорна,
от водопади и прегради тя не се бои,
а смело, устремено все напред Върви...

27.08.2007г.
София, България

© Весела Кънчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??