9.09.2009 г., 21:44 ч.

Съсед 

  Поезия » Философска
1396 0 3

                             

                     СЪСЕД

 

Военен бил е като татко,

но често в моя тичащ ден

го поздравявах даже рядко,

а той със ръст обикновен

във двора с татко си говореше

и спомен като часовой

редеше думи като хора

в далечен, униформен строй.

Но бавно срути се баща ми

след болестния си снаряд

и той ковчега му нарами

със силата на роден брат...

Сега подава ми надежда

след моя болков рикошет.

И с поздрав днес го произвеждам

във чин - добрия ни съсед.

 

 

 

© Стефания Цанкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??