Сътворението
На нощта от лунният восък
искам да те извая-
и с първото докосване
гърдите ти да направя,
като диви портокали
със тъмни пъпки в средата
и когато ги погаля
да се втърдяват на камък,
а в ханша ще позакръгля,
но бедрата ще поизтегля,
та щом ги залюлееш и тръгнеш:
да се спира Светът да те гледа...
Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени