Съвест
Докато други летяха -
бях с "вързани" крила.
Докато други плуваха -
не търсех "своя" вода.
Докато други "купуваха" -
нямах ищах.
Докато други осмиваха -
в недоумение бях.
Докато други омерзяваха -
безразлична бях.
Докато други обещаваха -
стихове редях.
Докато други раняваха -
не ранявах ли, че мълчах?
Докато други заспиваха -
аз будна ли бях???
Таня Иванова
© Таня Ив Всички права запазени