21.08.2005 г., 12:36 ч.

Съвремие 

  Поезия
570 0 0

 

 

И нека не мълчим... от страх.

От времето проникнало в нас

и да съберем в шепа горда...

и дядовци, бащи

О, святородна...

 

И нека не мълчим от страх

от туй що времето вкопа във нас.

 

А майко ти ще ни простиш...

 за стари грехове...

и старите забрави,

който времето натрупа...

ще ни простиш и ще забравиш...

 

Навярно майките прощават,

но иска ми се ти да задържиш

това което ще остане...

О святородна

 

И нека не мълчим...

на лошите, безволни хора

от струпаните ни неволи... и умора

и нека не мълчим на това безвремие проклето

за дето ни обсрамва... и да тлеем...

 

Когато, замълчат тополите

и уморено слънцето заспи

тогава направи във времето

това, което си и ти...

 

© Илиян Симовски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??