15.10.2017 г., 0:46 ч.

Съвършенство 

  Поезия » Любовна, Философска, Гражданска
743 1 2

Ако можех да говоря...
ако можех да мълча...
ако можех да имам 
ако можех да ценя...
дали теб щях да избера?

Не знам, съмнявам се...все пак... не мога нито да говоря, нито да мълча...
не мога да имам нито да ценя...
....
но мога да те избера...
но аз ...аз дори нямам ръка....
нямам и крака...
миг ли съм от вечността? и мина ли мига?...
искам да те избера...
поглеждам в огледалото...
поне лицето ми е наполовина...
... да те избера ли мила моя или вече си замина????
или няма, глуха, разчленена... с лице белязано и
захабена...
ще искаш да видиш има ли сърце ,мъртвото море...

има ли смисъл от разходка в гората 
без да си запалиш огън и да гледаш луната...
има ли смисъл от филм без любим...
има ли смисъл парфюма без грим...
безсмислено, нелогично...
въпреки всичко...
сега...
би ли избрала да бъдеш кралица на бала? 
маската и отново ще бъда ЦЯЛА :) 
би ли с мен в лъжата живяла?

© Росита Шапова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не бих живяла в лъжата, бих те избрала по парфюм без грим... Не бих палила огън в гората, дори, за да гледам луната! Има смисъл да те избера!Дори да си наполовина, или захабена! Дори да си миг!
Предложения
: ??:??