17.08.2010 г., 1:18 ч.

Тайната на една тетрадка 

  Поезия » Любовна
988 0 2

Захвърлена тетрадка с празни страници,

говорещи без думи... Позна ли ги?

Върху тях с теб рисувахме мечтите си,
докато река от сълзи не ги отми.

Ти казваше, че от тях по-истински няма,
ала тетрадката, в болка след това обляна,
изгуби силата си и те отлетяха,
да ги хванем не можахме и листите избледняха.

И сякаш с изчезването им похабихме пламъка -
толкова силен, че сама нямаше как да потуша.
Нужни бяха две души, разбити на прах сърца,
търсещи своя дом, но пожертвайки любовта.

Отхвърлена, отритната на стария таван,
изгонена, захвърлена, но историята е още там.
Празни и голи страниците ще мълчат,
така че никога да не могат да се прочетат.

© Пенка Ламбева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво като идея, но трябва да се прицизира, оправи глаголното време, доизказвай си мислите до край. Иначе ми харесва замисълът.
  • Прекрасно е.
Предложения
: ??:??