18.04.2019 г., 0:36 ч.

Тайни и невидими герои 

  Поезия » Оди и поеми
562 1 1

Стоя в зловеща битка

Прехвърчат непочтени, скрити боеве

Два наложили се рода, точно в мой’те светове!

 

Тихите им стъпки... 

Намек, 

отекващ, като звучен апостроф

Звукът да вкара в тези релси

мислите, на вярващия философ!

Дъхът им тежък, като на

постеля, 

обгръща пъстрото ядро,

зловоние, 

увиващо в примка – кое да е добро!

Тъпче по земята,

тропа, чука и грухти.

Съзнанието да ти ангажира

Да отдалечи...

 

Глиган –

другар на сянката и мрака,

блъска те, квичи, свисти,

със своята дебела броня

четина с бодли...

Събрана сган, 

банда, с присмеха на сврака,

дебне да те смаже и срази,

да скрие яростта в героя,

пир от рани и сълзи!

 

Стоя в средата на процеса,

Забъркана, разбита...

така, в средата на регреса, 

години не..., а векове!

Сражение подмолно,

кроеж без капка цветове!

 

Катран се точи, по отвеса

 

кърши облик, 

ражда в него бесове, 

 

преследвачи съблюдават идилична,

публична пиеса,

 

а невидимите ми герои зидат

в люти тайни – страхове

   

© Зорница Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??