Щурците са решили тази нощ
да свирят чак до пълна изнемога.
И в този музикален луд разкош,
да лягам ли да спя или да бродя,
сред меките ливади с полъх лек
и песните да слушам до зарана?
След тоя ден, облян от слънчев пек,
в тревите хладни искам да остана.
Звездите ще са покривът ми тук,
ще слушам до несвяст и ще попивам,
природата на август в дивен звук,
потайните му страсти да разкривам!
© Данаил Таков Всички права запазени