7.01.2007 г., 13:55 ч.

Тайнописа на морето 

  Поезия
828 0 4
Една история разказвам, на всеки, всеки ден! Една история предавам, на всеки, всеки ден! За едно момиче неразбрано, на всеки, всеки ден! Защо ли никой не разбира, защо ли никой, ден след ден! А тя разказва за живота, за живота, груб, студен! За живота бавно изгорил я, за живота, с пламъци опожарил я! И как отишла при морето, отиша тя. то нейните рани да промие! И как говорела с морето, говорила ли тя, за мидите, коралите и бездната снага! И как морето и разказало, разказало и то, за непознатите неща на неговото потекло! И как улисана го слушала, го слушала улисана, заспивала в обувките на пясъка! А сутрин сънцето я галело, я галело, по мургавото тяло! И ден след ден прекарани на пясъка, ден след ден, разчитала тайнописите на морето! И там открила най-важните за нас неща, открила, йероглифите на нашите тела! Разбрала тайната за всичко важно на света, открила , как да умре оставяйки следа! Заръча ми на всеки, на всеки, всеки ден, да разкажа за морето, пясъка и тайнописа! И написаното да напиша, да напиша и изкажа и изкажа и разкажа! "Само времето е способно да разбере колко е велика любовта!"

© Румяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??