6.10.2008 г., 16:30 ч.

Тайнство 

  Поезия » Любовна
586 0 9
ТАЙНСТВО

От всички тайнства на света
най-святото избрах аз - любовта
и храм му построих в душата,
облян цял от светлината.

Олтара украсих във цветя,
обвих го с копнеж и красота,
със златна лира песни изпях,
от извор бистър чувства излях.

Но времето - разбойник презрян -
следваше ме с укора си ням
как строя на тайнство аз храм,
отлитащо като птица от длан.

И прегази крехкия ми блян
без да знам защо,
без да знам...

© Мадлен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??