13.07.2019 г., 18:29 ч.

Тайнството любов 

  Поезия » Друга
208 0 0

Тайнството любов

 

Тайнството Любов
рисува по душите
приказка,
от векове разказвана
и преразказвана,
в сърцата
– зов
към летеж във висините.
Мираж, или истинска?

С кръв огнена доказвана,
в родилни извори избистрена,
с крачета детски път направила,
плакала и пяла,
в морета се окъпала,
планини преодоляла,
спомени скътала
от ухание на роза бяла
и небесен тътен,
белези от рани,
скъпи на душата смърти,
есени събрани
в житейски букет,
песни изпети
от неизвестни поети.
Любов – магия,
ти си началото и края,
Божия благословия,
път от тъмнината към Рая.

 

13 07 2018

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??