4.09.2014 г., 17:44 ч.

Така си мисля 

  Поезия » Философска
426 0 4

Лъжата е като модерната жена.

Красива, алчна, мързелива,

мени се бързо, бързо си отива.

А истината?

Дрипава старица...

Мъдра, постоянна, знае,

скрита в нас, тя тихичко ридае.

Да ви кажа честно,

не добре ухае!

Не ни опиянява,

нито гузно ни кори,

до нас най-смело тя застава,

макар от нея да боли.

Когато е навън сред хора,

кой не влачи своята модерна дона?

Но когато се стаиш във вкъщи,

моля те, бабето нахрани...

Въпреки че тя се мръщи,

утро ще посее в две очи.

Така си мисля...

Истината своя път ще продължи...

© Георги Бъчваров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??