21.12.2010 г., 14:08 ч.

Така си тръгна 

  Поезия
540 0 11

Така си тръгна като сняг през май,

стопил се във ръцете на децата,

като раздаден коледен кравай,

като на есен – закъсняло ято.

 

Така си тръгна – като летен ден,       

препуснал друго утро да догони,

поредната си нощ оставил в плен

да го сънува, докато се помни,

 

да го преглъща - нищо, че горчи,

да го разпалва - нищо, че е клада,

до безразсъдност да го измълчи

по-неуместна от снежинка в Ада.

 

© Росица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??