Запомни ме такава:
неизменно добра.
Плаха. Кротка. Неправа.
Шепот. Зов. И игра.
Нарисувай ме смислена:
чисто бяла анфас.
Закачлива. Замислена.
Смях. Походка. И глас.
И сънувай ме: алено
снопче крехки лъчи.
Облаче непогалено.
Цвете. Вик. И очи.
© Нина Чилиянска Всички права запазени