6.05.2013 г., 7:38 ч.

Такава чудна синева 

  Поезия » Пейзажна
440 0 0

Такава чудна синева

не ме е никога валяла! –

Като небето над Нева,

като морето край Кавала.

 

И аз не знам, защо държа

на спомените да приличам?

Патина ли или ръжда

от планината тук се свлича

 

когато завали дъждът,

небе когато се притули

и облаците закръжат –

армада от въздушни кули.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??