Какво е и каква е любовта?
Такава е, каквато ни се случи.
Понякога е слънчев водопад,
понякога е като тъжен ручей.
Понякога – подплашена сърна,
страхува се в поточе да нагази,
понякога, забравила страха,
се хвърля сред кипящите талази.
Понякога е бясно куче тя,
понякога е кротка гълъбица.
Понякога пълзи като змия,
понякога е като волна птица.
Понякога прашинка ще я спре,
понякога до края се надява.
И както в вечна вярност се кълне,
така внезапно си и заминава.
Такава е, каквато ни се случи.
© Ангел Чортов Всички права запазени
Интересно ми беше да прочета.