30.10.2015 г., 9:46 ч.

Талант 

  Поезия » Друга
350 0 4

ТАЛАНТ

 

 

На чаша бира в кръчмата махленска,
на ъгловата маса в ъгъл свит,
с трепереща ръка загасям фаса
на денят окаян и пребит.
Отпивам глътка… в гърлото нагарча,
очите ми се пълнят със сълзи…
(навярно от дима е), а тъгата
с усмивка злобна срещу мен пълзи.
Не пия радостно кръчмарю,
не пия весело… Уви!
И много ми е тъжно братко…
И много, много ме боли!
А сигурно на друга маса,
човекът който ме рани
сега пирува своята победа,
извоювана с безброй лъжи.
Да му е сладко. Нека да се радва.
Едно наздраве мислено от мен
му казвам… и му ръкопляскам!
Голям талант е да си лицемер.

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??