7.09.2023 г., 20:24 ч.

Там, дето Господ приказки разказва 

  Поезия
155 3 2

ТАМ, ДЕТО ГОСПОД ПРИКАЗКИ РАЗКАЗВА

 

... непостижимото навява скука единствено на стария глупак,

пък аз замятам празната си кука с надежда пълното да хвана пак,

то, както винаги, ми се изплъзва – с неуловимите до днес неща –

светулка, вятър, облак, глътка въздух, отишли си от мен и от света,

не струпах нито злато, нито сърма, бях дъждолей в дъбравите с цветя,

 

пропуснатото няма как да върна, и – слава Богу! – че си отлетя,

красив и кратък, моят ден отмина, какво ми носи другият? – не знам,

редя дръвца в кахлената камина, че зимата е тръгнала насам,

със книжица на топлата си пазва мълча – и се възкачвам към стоте,

там, дето Господ приказки разказва на стихналото в мен добро дете.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??