28.08.2023 г., 16:36 ч.  

Там, където е сърцето ми 

  Поезия » Любовна, Философска, Свободен стих
368 2 2

Там, където е сърцето ми

 

Когато не разбирам света

и той също не ме разбира,

закотвя се сърцето ми голо

там където, просто е обичано.

 

Където обяснения не дава,

и на никого нищо не дължи,

и за мечтите си не заплаща,

там, там където си у дома.

 

Там, където може да поплаче,

където може просто да се смее.

Там, където може да е уязвимо,

където никой не ще го нарани.

 

Там, където може да е себе си,

без да трябва да се преструва.

Там, където в обятията ти 

се изгубва и сетне се открива.

 

Какво му трябва на човек

със себе си да бъде щастлив?!-

Да открие онова едничко

място на света, толкова негово.

 

Когато повече не мога да понасям,

сам сама товара на плещите си

и в този миг когато прибера се у дома,

погледа ми в погледа ти остава.

 

И тогава се усмихвам на света,

а той връща ми усмивката си,

тогава целият ми свят се озарява

и знам че с всичко ще се справя.

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??