Там някъде живееше тя -
Онази дивата, волната, обичливата.
Тя даваше - без да иска,
Тя помагаше - без да търси нещо в замяна,
Тя обичаше - без да я обичат,
Тя уважаваше - без причина,
Тя слушаше - без да чуват нея.
Тя беше чиста като момина сълза,
А светът дори не я съзря.
© К. И. Александрова Всички права запазени