Все ни люшкаше с него изменчива, сложна съдба,
но светът вече знае отдавна наистина кой съм:
цяла вечност със зъби и нокти аз водих борба
и спасявах семейния бедстващ Титаник - на косъм.
Виж, например - Бандерас - как само със лека ръка
из разпалени сцени жени най-различни прикотка,
а пък аз съм се вкопчил във теб, вероятно така,
сякаш с тебе ми почва и свършва, единствен, животът.
А животът е къс. Пренаписвана с нотки тъга,
Кевин Костнър отлична рецепта за щастие има:
ще танцувам с вълчици, ще стана дори бодигард,
който пази за тебе в сърцето последната рима.
Не, не казвай, че роля играя из филма нелеп
на живота до днес, който с друга не ща да повторя,
че когато звездата на мъж скоро блесне над теб,
ще умира мъчително в мене зад кадър дубльорът...
© Ивайло Терзийски Всички права запазени